Ja hobbistycznie próbuję, obecnie w C++ Builder ale mam zamia się przesiąść na Qt Creator
Programowanie
Rozpoczęty przez ymon, 11 lis 2010 16:20
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 listopad 2010 - 16:20
Witam, pisze może ktoś z was programy w C++ lub innym języku?
Ja hobbistycznie próbuję, obecnie w C++ Builder ale mam zamia się przesiąść na Qt Creator
.
Napisano 11 listopad 2010 - 20:20
Ja poza AS czy PHP, to jadę z Pascalem bo szkoła każe, pozatym próbuję C# i QT też mnie zainteresowało i może się skuszę, ale pierw zakupię Nokia c06-01 z Symbianem^3 
Aby było gdzie testować
Aby było gdzie testować
Napisano 12 listopad 2010 - 00:09
No, ale w Qt możesz robić zarówno aplikacje okienkowe jak i konsolowe nie koniecznie tylko mobilne. A ja też się uczyłem Pascala tam niestety konsolowe aplikacje, a okienkowe są fajniejsze. Teraz zacząłem robić taki mini organizer w C++ może potem wrzucę
Napisano 12 listopad 2010 - 14:31
Ja programuje w PHP i MySQL... kiedyś bawiłem się C++, ale pozostało na konsoli {SMILIES_PATH}/oczko.gif" title="Dobrze" /> (początkowo Dev-C++, potem VSC++.. ale wróciłem do Dev'a
)
Napisano 12 listopad 2010 - 21:52
No wrzuciłem taką bardzo wersję "beta" mojego mini organizera. Za błędy także językowe przepraszam z góry.
Napiszcie co sądzicie i co można by dodać.
Napiszcie co sądzicie i co można by dodać.
Załączone pliki
Napisano 17 kwiecień 2011 - 22:09
Ja też trochę programuje.
Z początku tylko w C++ w Dev-ie konsolowe aplikacje, a potem w Borlandzie C++ Builder okienka. Następnie przerzuciłem się na Visuala, a teraz dodatkowo jeszcze przechodzę z C++ na C#. I ten zestaw mi najbardziej odpowiada. http://www.forumflas...tyle_emoticons/default/jee.gif
Napisano 17 kwiecień 2011 - 22:23
Jednak dla mnie siła jest w Webowych Aplikacjach, konwencjonalne oprogramowanie do lamusa idzie, choć wiadomo, jest bardzo ważne, bo bez niego webowego nie otworzysz.
Zalety webowych są proste, zatem szlifuję dalej PHP/AJAX/JSON/MYSQL i kto wie, może czas i na .NET ?
No i czas przesiadkę z AS2 > na AS3 zrobić, i zacząć używać AF.
Zalety webowych są proste, zatem szlifuję dalej PHP/AJAX/JSON/MYSQL i kto wie, może czas i na .NET ?
No i czas przesiadkę z AS2 > na AS3 zrobić, i zacząć używać AF.
Napisano 27 styczeń 2012 - 12:07
Ja PHP,MySQl,CSS,HTML,JavaScript dla Unity3d, GML, C++,Java(słabiutko). W C++ robiłem okienkowe w Qt i WinApi. Lubię pisać od podstaw wszystko. Np. struktury, klasy itd. bo cieszy mnie jak z niczego powstaje coś.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych