Skocz do zawartości

Uwagi ...wersja 8.0.0

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 bert

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 37 postów
  • Program:
    Flash Designer 8
  • Time Online: 18m 8s

Napisano 21 kwiecień 2010 - 16:29

Zauważyłem, że podczas pracy na złożonych projektach, zawierających dużą ilość elementów program strasznie się "muli" ...praca nad takim projektem to koszmar...każda najprostrza operacja trwa wieczność...
Prawde mówiąc jestem zaskoczony taką " niewydolnością" programu...
Ciekaw jestem czy w nowszych wersjach zostało to poprawione ?

#2 Ptimulka

• FlashMan
  • PipPipPipPip
  • 910 postów
  • Gadu-Gadu:
    3739670
  • LokalizacjaGdańsk
  • Program:
    Flash Designer 8
  • Time Online: 5d 8h 18m 40s

Napisano 21 kwiecień 2010 - 19:05

Ja nie mam za bardzo takiego problemu, czasami mi się tylko program wyłącza, obojętnie która wersja, ale faktycznie przy dużych projektach, troszkę muszę długo czekać aż coś mi się załaduje, aby nie muliło potem.

#3 bert

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 37 postów
  • Program:
    Flash Designer 8
  • Time Online: 18m 8s

Napisano 22 kwiecień 2010 - 09:29

Robiłem projekt - coś w rodzaju windy, która podnosi belkę z nawigacją i w założeniu miała mieć inny kolor na każdej podstronie. Powodowało to konieczność zrobienia kilku ramek (podstron) z obszernymi sprite'ami składającymi się z wielu ramek z wieloma elementami. Niestety z powodu "niewydolności" programu musiałem zrezygnować a takiej wersji i umieścić jednego sprite'a z jednokolorową "windą" w matrycy, mimo używania gdzie tylko się dało klonów. Zrezygnowałem nawet z gradientów w elementach ...niestety na proste przesunięcie jednego elementu musiałem czekać kilka minut ...program zamulił się na amen. A o dziwo, po zrzuceniu projektu na pasek i otwarciu innego - pracowało się na tyn nowo otwartym normalnie...
Mam nadzieje że Guru Ardziej napisze coś ciekawego w tym temacie....a może ma jakiś patent by sprawnie i szybko robić duże zaawansowane projekty.

#4 Ardziej

• Administrator
  • 1473 postów
  • Gadu-Gadu:
    914999
  • Program:
    8.0.25
  • Time Online: 2d 4h 18m 50s

Napisano 23 kwiecień 2010 - 08:46

Ja tylko zauważyłem to podczas generowania galerii przez program przy dużej ilości zdjęć, trza Selteco ruszyć, bo patrząc na nowego Adobe Flash CS5 czy to co się zapowiada wraz z HTML5 to się boję o przyszłość programu :)

#5 radyro

• Użytkownik
  • Pip
  • 8 postów
  • LokalizacjaLublin
  • Program:
    Flash Designer 8 Corel Ps Joomla
  • :

Napisano 12 maj 2010 - 00:50

brak możliwości importu grafik wektorowych ...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych