Skocz do zawartości

Eagle - Portfolio

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 EAGLE

• FlashBoy
  • PipPipPipPip
  • 614 postów
  • Gadu-Gadu:
    34478674
  • Program:
    AFD 8 || Adobe Flash Professional CS5
  • Time Online: 20h 6m 36s

Napisano 04 luty 2012 - 11:20

Zapraszam na swoją stronę,portfolio. Co prawda jeszcze jest parę błędów ale ogólnie finał :D
Dołączona grafika

Co jeszcze wypadało by poprawić? Czy się nie zacina? Płynnie chodzi?

Użytkownik Ardziej edytował ten post 07 luty 2012 - 13:38

Dołączona grafika

#2 Mach-3

• FlashMan
  • PipPipPipPip
  • 336 postów
  • Program:
    Flash Designer 8
  • Time Online: 10h 55m 47s

Napisano 06 luty 2012 - 22:20

No to tak :)
Stronka całkiem przyzwoita. Wszystko śmiga bezproblemowo.
Trochę mnie kolory, a właściwie szarości przytłaczanją, ale jak tak ma być to niech będzie :)

Z drobiazgów, które zauważyłem to:

1. Maska w scrolerze jest chyba min. za mała, bo obcina w niektórych miejscach po lewej litery.
2. Nie do końca wpasowany suwak w pasek (może by tak pasek też zaokrągić, żeby się dokładnie spasowało?).
3. Galeria (bardzo fajna - super pomysł, ale też chyba ukłon w stronę Ptimulki - "Kolorowe fale", "Ambitne oko", "Ukryte kwiatki" :)
i ... tu mały myk - trzecie zdjęcie trochę wychodzi i przebija (alpha), ale z drugiej strony jak się ją ściągnie osobno
i poszerzy, to jest ok. :)
4. Treść strony - ciekawy pomysł na wypełnienie - niegłupie teksty, ale trochę mało zdaniem mym o tym co robisz - portfolio to
pokazanie swej twórczości, a tu strasznie mało ... (pewnie wkrótce uzupełnisz - może o jakieś stronki ?) :)
5. A i jeszcze dźwięk rozwijania się podstron - miałem głośnik na 3/4 i dało mi po uszach tak,
że poskoczyłem na stołku - może go skoorelować (ten sam suwak na głośność) z muzyczką w tle i by taki "ostry" nie był.
6. W kontakcie nie pasuje mi niebieski kolor przycisku wysyłki do całości desingin'u.
7. Ważny punkt! Gdyby zrobił to ktoś inny - ok. Ale od Ciebie się przecież wymaga:) - trochę brakuje mi
tu jakiegoś elementu zaskoczenia po odpaleniu - wiem, że cosik wymyśisz :)

Za to m.in. podboa mi się wreście pokazany na stronkach w Gadzie Twój niestandardowy preloader - tak na marginesie ...

No i tyle:), ale mam dodatkowe pytanko - chodzi mi o ten notes - jak to zrobiłeś - LSO? (sprawdzę, ale już
teraz pytam) - masz jakiegoś gotowca? - przydało by mi się, bo pomysł fajny, a tak będę kombinować
przez x godzin :).

No i pyt. nr 2 - klawiatura (full qwerty, którą kiedyś w przykładach zrobiłeś - problem z pl - poprawiłeś ?.
Chcę wykorzystać, a wg starej wersji są małe błędy i też mi się nie chce nad tym ślęczeć - jak poprawiłeś to mała prośba:
Jak ci się chce to zapodaj w tamtym poście, jak nie trudno - pokombinuję).

Chyba też se strzelę jakieś portfolio ;)

Pozdrowionka i byle tak dalej - znowu zapunktujesz :)

Użytkownik Mach-3 edytował ten post 06 luty 2012 - 22:23

#3 EAGLE

• FlashBoy
  • PipPipPipPip
  • 614 postów
  • Gadu-Gadu:
    34478674
  • Program:

Napisano 06 luty 2012 - 22:52

Rozpisałeś się :D Z tym obcinaniem tekstu to wiem i cos mi alligator obcina... Ale wstawie nowe teksty. Przykładów bedzie wiecej ale na razie mało wstawiałem bo mało mam. Tak galeria ma kod od Ptimulki. O tym dźwięku to tak myślałem że ktoś napisze bo też to zauważyłem, tylko na sluchawkach nie odczuwałem tego. Z tą Galerią to nie załapałem oco chodzi Ci :P Jak już pisałem wyżej są błędy a to jest wersja beta. Będę poprawiał ale teraz mam trochę inny problem który niebawem opisze na forum.

Notatnik to zapis w Ciasteczkach. Użył tego... Chyba taki przelotny użytkownik KaczMar. Z klawiaturą sie nie bawiłem od dawna. Ale mogę zrobić nową. Teraz postaram sie Coś dodawać na forum aby ono ruszyło trochę i ożyło. Bo straszna tu nuda zapanowała. Jak jestem na forum to tylko wujek mi towarzyszy. A ty rób te swoje portfolio :D chętnie zerknę.

Mach widzę że uczeszczasz na forum a więc moze zrobimy tą grę. Jak będę miał wiecej czasu. Teraz mam trudny projekt do szkoły i nie wiem czy w alligatorze to robić.
PS
Nigdy nie grajcie w gry :D ja grałem i całkiem o flash zapomniałem.

Użytkownik EAGLE edytował ten post 06 luty 2012 - 22:56

Dołączona grafika

#4 Mach-3

• FlashMan
  • PipPipPipPip
  • 336 postów
  • Program:
    Flash Designer 8

Napisano 06 luty 2012 - 23:23

Piąteczka. :) Gadzik mi wiele dał na rozruch. Czekam na nową wersję. Na dzień dzisiejszy się bawię trochę konkurencją, ale ponieważ Alligatorka mam w miarę obcykanego i forum też fajne to walczę w tym klimacie :)

Użytkownik Mach-3 edytował ten post 06 luty 2012 - 23:23

#5 Ptimulka

• FlashMan
  • PipPipPipPip
  • 907 postów
  • Gadu-Gadu:
    3739670
  • LokalizacjaGdańsk
  • Program:
    Flash Designer 8
  • Time Online: 5d 2h 53m 51s

Napisano 09 luty 2012 - 19:44

Na ferie wyjechałam i tyle przegapiłam?!
Świetne portfolio! I tak miło czyta się o tym że zapraszasz na nasze forum ;)
Bardzo mi się też podoba odliczanie do wakacji ;D
I taki jeden szczególik dostrzegłam po dłuższym wpatrywaniu w stronę - menu chyba nie jest idealnie równo z resztą, w sensie z oknem z zakładkami, chyba że mam jakieś krzywe oczy. (Wiem że to w sumie nie ma dużego znaczenia, ale ja zawsze zwracam uwagę na takie rzeczy) ;).
I jeszcze te przykłady, szczególnie grę zrobić jakoś tak, żeby wygodniej się w nie grało (oglądało), najlepiej wg mnie bez suwaka, bo żeby sobie np pograć trzeba tak odpowiednio ten suwaczek ustawić, a to jest wkurzające ;)

A co do Alligatorka, to ja go nadal lubię, ale jakoś chyba zaniedbuję, a nie gram jakoś dużo ;p
A te ciasteczka to bardzo fajna sprawa, pisałam kiedyś o nich wpis na portal, kiedy jeszcze był, ale nie skończyłam.

#6 EAGLE

• FlashBoy
  • PipPipPipPip
  • 614 postów
  • Gadu-Gadu:
    34478674
  • Program:

Napisano 09 luty 2012 - 21:05

Wyświetl postUżytkownik Ptimulka dnia 09 luty 2012 - 19:44 napisał

Na ferie wyjechałam i tyle przegapiłam?!
Świetne portfolio! I tak miło czyta się o tym że zapraszasz na nasze forum ;)
Bardzo mi się też podoba odliczanie do wakacji ;D
I taki jeden szczególik dostrzegłam po dłuższym wpatrywaniu w stronę - menu chyba nie jest idealnie równo z resztą, w sensie z oknem z zakładkami, chyba że mam jakieś krzywe oczy. (Wiem że to w sumie nie ma dużego znaczenia, ale ja zawsze zwracam uwagę na takie rzeczy) ;).
I jeszcze te przykłady, szczególnie grę zrobić jakoś tak, żeby wygodniej się w nie grało (oglądało), najlepiej wg mnie bez suwaka, bo żeby sobie np pograć trzeba tak odpowiednio ten suwaczek ustawić, a to jest wkurzające ;)

A co do Alligatorka, to ja go nadal lubię, ale jakoś chyba zaniedbuję, a nie gram jakoś dużo ;p
A te ciasteczka to bardzo fajna sprawa, pisałam kiedyś o nich wpis na portal, kiedy jeszcze był, ale nie skończyłam.

Dzięki za opinie, najpewniej jutro wstawię wersję z poprawkami z waszych uwag. Spostrzegawcza jesteś, rzeczywiście nie jest równo.

Użytkownik EAGLE edytował ten post 09 luty 2012 - 21:06

Dołączona grafika

#7 Mach-3

• FlashMan
  • PipPipPipPip
  • 336 postów
  • Program:
    Flash Designer 8

Napisano 14 luty 2012 - 21:22

Sprawa jest taka - Skoro już popchnąłeś mnie do tego portfolio (może jakaś kaska wpadnie), to musisz mi cosik napisać :)
Chodzi o to, nie mam za bardzo pomysłu na jakieś treści, by nimi wypełnić swoją - bo o czym mam pisać ?
Kliencie - zrobię prostą stronkę i to na tyle .....
Dlatego pomysł ze smartfonem - dużo grafy, mało tekstu.
Niestety, im dalej w to brnę to widzę, że wprowadzanie "gadzetów" zajmie mi trochę czasu, a dużo ich, no i poprawek też - na razie to szkic..
Druga rzecz - nie wiem czy ten pomysł nie jest głupi - na początku wydawało mi się ok., ale teraz się zastanawiam.
I trzecia - ręce do dość dużo ważąca grafika, bo chciałem by wyglądały natruralnie (choć prawą trzeba wygładzić)
i jak na razie mi nie muli, ale dobrze by było to sprawdzić na innych kompach.
Stronka jest jeszcze w powijakach bo nie wszystko do końca działa (ale ogólny zarys jest).
Ciągnąć to dalej ??? :huh:

http://www.mach-3.sl.../test/smartfon/

#8 Ardziej

• Administrator
  • 1472 postów
  • Gadu-Gadu:
    914999
  • Program:
    8.0.25
  • Time Online: 2d 2h 51m 25s

Napisano 14 luty 2012 - 23:05

Wyświetl postUżytkownik Mach-3 dnia 14 luty 2012 - 21:22 napisał

Sprawa jest taka - Skoro już popchnąłeś mnie do tego portfolio (może jakaś kaska wpadnie), to musisz mi cosik napisać :)
Chodzi o to, nie mam za bardzo pomysłu na jakieś treści, by nimi wypełnić swoją - bo o czym mam pisać ?
Kliencie - zrobię prostą stronkę i to na tyle .....
Dlatego pomysł ze smartfonem - dużo grafy, mało tekstu.
Niestety, im dalej w to brnę to widzę, że wprowadzanie "gadzetów" zajmie mi trochę czasu, a dużo ich, no i poprawek też - na razie to szkic..
Druga rzecz - nie wiem czy ten pomysł nie jest głupi - na początku wydawało mi się ok., ale teraz się zastanawiam.
I trzecia - ręce do dość dużo ważąca grafika, bo chciałem by wyglądały natruralnie (choć prawą trzeba wygładzić)
i jak na razie mi nie muli, ale dobrze by było to sprawdzić na innych kompach.
Stronka jest jeszcze w powijakach bo nie wszystko do końca działa (ale ogólny zarys jest).
Ciągnąć to dalej ??? :huh:

http://www.mach-3.sl.../test/smartfon/

Pomysł rewelka, wykonanie dobre :D
Czymaj się tego!
Mi obciążą 2 rdzenie, ale da radę to zoptymalizować i dać lepszy styl - może być suuuper!

#9 Ptimulka

• FlashMan
  • PipPipPipPip
  • 907 postów
  • Gadu-Gadu:
    3739670
  • LokalizacjaGdańsk
  • Program:
    Flash Designer 8
  • Time Online: 5d 2h 53m 51s

Napisano 15 luty 2012 - 15:42

:o <-- moja autentyczna reakcja, jak zobaczyłam tą stronkę ;)
Oczywiście że ciągnij! Jeszcze nigdy nie widziałam takiego oryginalnego pomysłu!
Uzupełnij wszystko, tzn w galerii, portfolio, grach itd a będzie to bezkonkurencyjna stronka, jak dla mnie ;D

#10 EAGLE

• FlashBoy
  • PipPipPipPip
  • 614 postów
  • Gadu-Gadu:
    34478674
  • Program:

Napisano 16 luty 2012 - 20:51

MACH Fajna Praca :D Gratulacje pomysłu. Spodziewałem się standardowej stronki a tu takie cudo :D Jak dla mnie trochę ten ekran za mały mam duży monitor i bardzo źle wygląda :(

Styl fajny ale trzeba powygładzać, ten SWF strasznie duży jest jak na taką stronkę małą.

Dołączona grafika

#11 Mach-3

• FlashMan
  • PipPipPipPip
  • 336 postów
  • Program:
    Flash Designer 8

Napisano 17 luty 2012 - 18:44

Dzięki za pozytywy. Stronka na razie oczywiście ma wady, głównie ten ciężar, itd, ale jestem w stanie ją odchudzić co najmniej w o połowę (klony, wczytywanie obrazków z zewnątrz, itd).
Najważniejsze, że napisaliście, że nie jest źle i na tyle dobrze, że da się to kontynuować :) No... to zadziałam dalej wykorzystując zawarte tu porady.
A śmigać będzie musieć, bo w zakładce info będą wymienieni też autorzy poszczególnych skryptów, np. gry w kóko i krzyżyk, czy formularza i klawiatury. Nie chciałbym, by się ktoś wkurzał, że jego nick i skrypt jest wymieniony na dupiatej stronie :)

#12 Ardziej

• Administrator
  • 1472 postów
  • Gadu-Gadu:
    914999
  • Program:
    8.0.25
  • Time Online: 2d 2h 51m 25s

Napisano 17 luty 2012 - 22:30

A ja polecam w takim razie nowy temacik dla Ciebie zamiast spamować orzoła :D

#13 Mach-3

• FlashMan
  • PipPipPipPip
  • 336 postów
  • Program:
    Flash Designer 8

Napisano 19 luty 2012 - 04:02

OK. Fakt Ardzieju ;) .
Z tego posta to spamowanie się wzięło i stąd podpięcie tematu:

Wyświetl postUżytkownik Mach-3 dnia 14 luty 2012 - 21:22 napisał

Ale "orzoł to gość w porzo" - więc chyba mi wybaczy :)

Ps.
Wrócisz EAGLE w 100 procentah kiedyś ??? - Czekają na Ciebie TAK NAPRAWDĘ WSZYSCY .....

Pozdro dla EAGLE

Użytkownik Mach-3 edytował ten post 20 luty 2012 - 00:34

#14 EAGLE

• FlashBoy
  • PipPipPipPip
  • 614 postów
  • Gadu-Gadu:
    34478674
  • Program:

Napisano 19 luty 2012 - 13:59

Wrócić bedzie trzeba :) Może już na dniach. A spam mi nie przeszkadza. Moze byc taki spam aby innego nie było.

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych